چه عواملی خطر سینوزیت را افزایش می دهند؟

ساخت وبلاگ

سینوزیت

سینوزیت یکی از شایعترین عفونتهای سیستم تنفس است،در این قسمت با یک از رایج ترین عفونتهای های دنیا آشنا خواهید شد .ما با جمع آوری اطلاعتی در خصوص این موضوع قصد افزایش اطلاعات شما را برای پیشگیری یا درمان داریم.


سینوزیت چیست؟

سینوزیت (Sinusitis) التهاب و یا ورم استر سینوس ها می باشد. عموما سینوس ها پر از هوا هستند، اما زمانیکه سینوس ها بلوکه شده و پر از جرم می شوند، باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها در این محیط رشد کرده و باعث عفونت می شوند.مشکلاتی که باعث این عفونت می شوند، شامل سرماخوردگی، رینیت آلرژیک، پولیپ بینی و یا تیغه بینی منحرف می باشند.سینوزیت چیست؟

انواع سینوزیت کدام اند؟

  • سینوزیت حاد – آبریزش بینی و درد ناگهانی صورت که برای ۱۰ تا ۱۴ روز باقی می ماند. سینوزیت حاد عموما حدود ۴ تا ۸ هفته بطول می انجامد.
  • سینوزیت نیمه حاد – این نوع سینوزیت، التهابی است که برای ۴ تا ۸ هفته باقی می ماند.
  • سینوزیت مزمن – در این مشکل التهاب سینوس ها برای ۸ هفته و یا بالاتر باقی می ماند.
  • سینوزیت بازگشت کننده – در این نوع از سینوزیت، سینوس ها چندین بار در سال ملتهب می شوندانواع سینوزیت کدام اند؟

دلایل ابتلا به سینوزیت کدام اند؟

سینوس ها فضاهایی پر از هوا درون جمجمه می باشند. این حفره ها در زیر پیشانی، استخوان های بینی، گونه ها و چشم ها قرار دارند. سینوس های سالم خالی از هرگونه باکتری، ویروس و یا هر عفونت دیگری می باشند. اکثر اوقات، مخاط خود به خود تخلیه شده و هوا براحتی جابه جا می شود. زمانیکه ورودی سینوس ها بسته می شود و یا مقادیر زیادی مخاط در آن جمع می شود، باکتری ها و سایر میکروب ها براحتی می توانند در حفره سینوسی رشد کنند.دلایل ابتلا به سینوزیت کدام اند؟

مژه های درون سینوس ها قادر به خارج کردن مخاط نیستند. این مشکل در پی بعضی از بیماری ها رخ می دهد.سرماخوردگی و آلرژی می تواند باعث بسته شدن سینوس ها در پی افزایش مخاط شود.انحراف بینی و یا پولیپ بینی یکی دیگر از دلایل ابتلا به سینوزیت هستند.

چه عواملی خطر سینوزیت را افزایش می دهند؟

  • رینیت آلرژیک یا تب یونجه
  • فیبروز سیستیک
  • بیماری هایی که مانع عملکرد درست میوژه ها می شوند
  • لوزه سوم بزرگ
  • سیگار کشیدن
  • سیستم ایمنی ضعیف شدهچه عواملی خطر سینوزیت را افزایش می دهند؟

علایم و نشانه های سینوزیت حاد کدام اند؟

  • درد و یا فشار برروی صورت
  • گرفتگی بینی
  • ترشحات بینی
  • کاهش و یا فقدان حس بویایی
  • سرفه و خلطعلایم و نشانه های سینوزیت حاد کدام اند؟

سینوزیت حاد درصورت وجود یک و یا دو عدد از علایم بالا و یا وجود ترشحات غلیظ، سبز و یا زرد رخ می دهد.

علایم و نشانه های سینوزیت مزمن کدام اند؟

افراد مبتلا به سینوزیت مزمن عموما علایم زیر را برای هشت هفته و یا بیشتر بهمراه دارند:

  • فشار برروی صورت
  • گرفتگی و انسداد بینی
  • چرک در حفره بینی
  • تب
  • ترشحات بینی/ ترشحات بی رنگ پشت حلقعلایم و نشانه های سینوزیت مزمن کدام اند؟

سایر علایم سینوزیت مزمن شامل موارد زیر می باشد:

  • سردرد
  • بوی بد دهان
  • خستگی
  • درد دندان
  • عسل برای درمان سینوزیت مزمنعسل برای درمان سینوزیت مزمن

پژوهشگران کانادایی اعلام کردند، عسل ممکن است به تسکین مبتلایان به سینوزیت مزمن کمک کند.به گزارش هلث‌دی نیوز، دانشمندان می‌گویند مواد طبیعی میکروب‌کش موجود در عسل به باکتری‌هایی که باعث این عارضه ناراحت کننده می‌شوند، حمله می‌‌کنند.دکتر جوزف مارسان از دانشگاه اوتاوا یکی از این محققان در این باره گفت: "عسل در طب سنتی به عنوان یک پانسمان ضد میکروبی برای زخم‌های عفونی، برای صدها سال مورد استفاده بوده است."

سینوزیت چگونه درمان می شود؟

درمان این عفونت بسته به نوع و شدت آن متفاوت است:

1_درمان سینوزیت حاد(پان)

درصورتیکه شما مبتلا به یک عفونت سینوسی ساده هستید، احتمالا درمان هایی ساده و استنشاق بخار توصیه می نماید. استفاده از قطره ها و اسپری می تواند، کمک کننده باشد. البته این داروها نباید بیشتر از مقدار توصیه شده آنها و زمان توصیه شده آنها که عموما چهار تا پنج روز است مصرف شوند چراکه می توانند باعث بدتر شدن احتقان شوند. اگر آنتی بیوتیک داده شود، عموما دوره مصرفی آنها بین ۱۰ تا ۱۴ روز می باشد. بادرمان های گفته شده، علایم بیماری از بین رفته و فرد بهبود می یابد.درمان سینوزیت حاد

2_درمان سینوزیت مزمن(پان)

هوای گرم و مرطوب می تواند کم کننده احتقان بینی شود. استفاده از دستگاه های تولید بخار و یا بخور آب گرم می توانند در این زمینه کمک کننده باشد. کمپرس گرم برای بهبود درد در بینی و سینوس ها مناسب می باشد. از دیگر درمان ها می توان به قطره های حاوی نمک بینی استفاده نمود. استفاده از قطره ها و اسپری های ضداحتقان نیز برای کنترل شدت بیماری موثر هستند، بااینحال نباید بیش از مقدار توصیه شده شان مصرف شوند. همچنین پزشک می تواند داروهای آنتی بیوتیکی و یا استروئیدی توصیه نماید.درمان سینوزیت مزمن

3_درمان های خانگی سینوزیت

موارد زیر را می توان به منظور بهبود سینوزیت در خانه استفاده نمود:

  • استراحت کافی – استراحت کافی به شما در مبارزه با عفونت ها و افزایش سرعت بهبودی شود.
  • مصرف مقادیر زیاد مایعات – نوشیدن مایعات همچون آب و آب میوه به ترشح مخاط رقیق و بهبود تخلیه بینی کمک می کند. از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین و الکل اجتناب نمایید. همچنین مصرف الکل می تواند باعث بدتر شدن ورم سینوس ها و بینی شود.
  • مرطوب کردن حفره های سینوسی – برای این ار میتوانید از آب جوش استفاده نمایید. یک حوله بر سر خود گذاشته و بخار آب جوش را استنشاق نمایید. اینکار به بهبود درد و تخلیه مخاط کمک می نماید.درمان های خانگی سینوزیت
    کمپرس گرم برروی صورت – یک حوله گرم و مرطوب را برروی نواحی اطراف بینی خود از قبیل بینی، گونه و چشم های خود بگذارید.
  • شستشوی مجرای تنفسی – مجراهای تنفسی خود را بوسیله محلول های مخصوص اینکار شستشو دهید. اینکار به باز شدن مجرای تنفسی شما کمک می نماید.
  • بالا گذاشتن سر – هنگام خواب سر خود را بالاتر از حد عادی گذاشته تا احتقان شما کاهش یابد.

آیا جراحی سینوس ها برای درمان لازم است؟

در صورتیکه آنتی بیوتیک ها و سایر درمان ها برای باز شدن سینوس ها کافی نباشد، احتمالا نیاز به عمل جراحی می باشد. همچنین اگر سینوزیت در نتیجه بی قاعدگی های مادرزادی از قبیل پولیپ بینی باشد، برای درمان التهاب سینوس ها نیاز به جراحی می باشد.آیا جراحی سینوس ها برای درمان لازم است؟

جراحی سینوس ها را می توان با بیهوشی کامل و یا بی حسی موضعی و بوسیله آندوسکوپ انجام داد. اکثر افراد ۵ تا ۷ روز بعد از جراحی به زندگی عادی بازمیگردند. بهبود کامل حدود ۴ تا ۶ هفته طول می کشد.

سینوزیت در کودکان

سینوزیت در هر سنی می تواند در فرد بروز پیدا کند. چراکه حتی در نوزاد تازه متولد شده برخی از سینوس ها شکل پیدا کرده اند. سینوس ها که شامل دو گروه پنج تایی در دو طرف صورت و پیشانی هستند، به تدریج با تکامل رشد کودک کامل می شوند البته ممکن است در بعضی کودکان سینوس های ناحیه پیشانی تشکیل نشوند.سینوزیت در کودکان

از نشانه های سینوزیت حاد کودکان ترشحات چرکی بینی و پشت حلق که موجب حالت تهوع می شوند، گرفتگی بینی و گوش و احساس سنگینی و گرفتگی بینی، کودکان را وا می دارد که از طریق دهان تنفس کنند و در صورت درمان نشدن سینوزیت حاد و طولانی شدن، ممکن است در رشد فک و صورت آنها تغییراتی به وجود بیاید.

عفونت های ویروسی سینوزیت

سن، عاملی موثر در ابتلای کودکان به سینوزیت است. به دلیل اینکه سیستم ایمنی کودکان نارس است و آنها در معرض ابتلا به عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی و سینوزیت حاد هستند. به طوری که در اوایل کودکی پنج تا 10 درصد از عفونت های ویروسی بینی به سینوزیت منجر می شوند و از آنجایی که میانگین رخ دادن عفونت های ویروسی بینی در کودکان بین شش تا هشت بار در سال است این بیماری در ردیف بیماری های شایع کودکان قرار می گیرد.عفونت های ویروسی سینوزیت

این عفونت های ویروسی به مژک های بافت پوششی صدمه می زنند و در تحرک آنها برای خارج کردن ترشحات سینوسی اختلال ایجاد می کنند. در چنین شرایطی با متورم شدن مژک ها، دهانه سینوس مسدود می شود. با مسدودشدن راه تخلیه ترشحات احتمال اضافه شدن عفونت باکتریایی به این چرخه و ایجاد سینوزیت حاد یا مزمن افزایش پیدا می کند.عفونت های ویروسی سینوزیت 2

در طول دوره درمان سینوس ها پاک می شوند، عفونت ها از بین می روند و عملکرد مژک ها بهبود پیدا می کند. به همین دلیل موارد بسیاری از سینوزیت های حاد خود به خود از بین می روند.آلرژی و حساسیت های فصلی بعد از ویروس ها، دومین عاملی است که کودکان را مستعد سینوزیت می کند. واکنش های آلرژیک با تورم همراه هستند و روند ابتلای کودک به آنها مشابه عفونت های ویروسی است.

رادیوگرافی و درمان

یکی از روش های تشخیص سینوزیت که البته روشی قدیمی است، انجام رادیوگرافی ساده است. برای نشان دادن اوضاع سینوس ها در کوکان انجام رادیوگرافی کارایی چندانی ندارد و انجام آن تنها موجب واردآمدن اشعه مضر به بدن کودک، صرف وقت و هزینه و نمایش اطلاعات نادرست است.رادیوگرافی و درمان

در مجموع، بهترین روش برای تشخیص سینوزیت حاد، بیان شرح حال کامل بیمار توسط والدین و معاینه دقیق توسط پزشک است و تصویربرداری برای کودکان در مورد تشخیص سینوزیت حاد آنچنان ضروری نیست.

سینوزیت ماگزیلا چیست؟

سینوسهای ماگزیلاری اولین سینوس تشکیل شده در دوران جنینی می باشند و در هنگام تولد در قسمت میانی ماگزیلا قرار گرفته و شکلی شکاف مانند با حداکثر قطر قدامی- خلفی 8 میلی متر دارند. رشد این سینوس به صورت لترالی ادامه می یابد و در 15 سالگی متوقف می شود، اما ممکن است در بعضی موارد به نواحی آناتومیک مجاور نیز گسترش یابد.سینوزیت ماگزیلا چیست؟

همچنین در آکرومگالی این سینوس و یا دیگر سینوس های پارانازال به شکل غیر طبیعی بزرگ می شوند.هیپوپلازی سینوس ماگزیلا به صورت یکطرفه و یا دو طرفه می تواند اتفاق بیفتد و در بیماریهایی چون تالاسمی، کم کاری تیروئید در کودکان سندرم های کلیدوکرانیال دیسپلازی، تریچرلوکین و دیسپلازی همی ماگزیلوفاسیال مشاهده می گردد.سینوزیت ماگزیلا

بیماریهای مرتبط با سینوس ماگزیلاری می توانند منشأ داخلی و یا خارجی داشته باشند. بیماریهای داخلی ابتدا در داخل سینوس به وجود می آیند. معمولترین نوع بیماری های سینوس که منشأ خارجی دارند، بیماریهای ادنتوژنیک می باشند و شامل بیماریهای ادنتوژنیک التهابی، کیست ها و تومورهای خوش خیم و بد خیم ادنتوژنیک هستند. دیسپلازی های استخوانی و ترومانیز در دسته دوم قرار می گیرند.

علائم کلینیکی بیماری سینوس ماگزیلا عبارتند از:

احساس فشار، تغییر در صدا، درد هنگام حرکت سر، احساس نبض یا ضربان در دندانها یا ناحیه گونه، پاراستزی ناحیه یا آنستزی و تورم ساختارهای فاسیال مجاورماگزیلا. برخی از این علائم در بیماران مبتلا به پوسیدگی عمیق دندانهای ماگزیلا که منجر به درگیری پالپ دندان شده است نیز مشاهده می شود.علائم کلینیکی بیماری سینوس ماگزیلا

هنگامیکه علائم کلینیکی نشان می دهد که بیماری سینوس ماگزیلا ممکن است به دندانها یا آلوئولاردوپس ماگزیلا ارتباط داشته باشد، مطالعه رادیولوژیک اولیه برای دندانپزشک ضرورت می یابد.

نشانه های سرطان سینوس بینی را بشناسید!

به طور طبیعی ترشحات سینوس‌ها درون فضای بینی خالی می‌شود، و در زمان سرماخوردگی یا آلرژی، و با تحریک آلوده کننده‌های محیطی سینوس‌ها دچار التهاب می‌شوند که باعث احتقان و ادامه دار بودن آن می‌شود و عفونت سینوس را به همراه دارد. سینوزیت، التهاب و تورم مخاط پوشاننده سینوس در اثر عوامل مختلف است، برای تشخیص سینوزیت از عکس رادیولوژیک و یا نمونه ترشحات سینوس برای آزمایش وجود باکتری استفاده می‌کنند.ممکن است سینوس بینی گرفتار تومورهای بدخیم و خوش‌خیم با رشد آهسته یا سریع شود.نشانه های سرطان سینوس بینی را بشناسید!

تفاوت تومورهای خوش‌خیم و بدخیم

تومورهای خوش‌خیم به بافت‌های اطراف آسیب نمی‌زند و با وجود کیسه اطراف خود، درمانش راحت‌تر است. ولی تومورهای بدخیم به بافت نرم استخوان بینی، صدمه می‌زند.

نشانه های سرطان سینوس بینی
  • گرفتگی یک طرفه بینی
  • ترشح و خون ریزی یک طرفه
  • درد صورت
  • بیرون زدگی چشمنشانه های سرطان سینوس بینی
سینوزیت قارچی

باور رایج اینست که سینوزیت، یک عفونت باکتریایی یا ویروسی است، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهند که بعضی از سینوزیت‌ها، عفونت قارچی هستند. در سینوزیت‌های حاد که به آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضداحتقان پاسخ نمی‌دهند، احتمالاً سیستم ایمنی بدن به یک قارچ واکنش نشان داده است و حفره‌های سینوس‌ها تحریک شده است.سینوزیت قارچی

این عفونت قارچی هنگامی روی می‌دهد که یک ارگانیسم قارچی، به حفره‌های سینوس‌ها حمله کند. خیلی عجیب نیست که قارچ‌ها وارد راه تنفسی ما شوند چون محیط اطراف، پُر است از این ارگانیسم‌ها و ما هر روز آنها را تنفس می‌کنیم. اما هنگامی که سیستم ایمنی ضعیف شود، قارچ‌ها در حفره‌های سینوسی مرطوب و تاریک رشد می‌کنند.

نشانه‌های سینوزیت قارچی

متأسفانه راه سریع و آسانی برای تشخیص سینوزیت قارچی از انواع دیگر سینوزیت وجود ندارد. نشانه‌های انواع سینوزیت‌ها مشابه یکدیگرند و اغلب، افراد به بیش از یک نوع آن مبتلا می‌شوند. به عبارت دیگر سینوزیت ممکن است باکتریایی، ویروسی یا قارچی باشد اما معمولاً ترکیبی از اینهاست. بعضی اوقات سینوزیت با یک عفونت ویروسی شروع می‌شود و پس از آن باکتریایی یا قارچی می‌شود. برای تشخیص نوع سینوزیت باید به پزشک مراجعه کنید و آزمایش شوید.نشانه‌های سینوزیت قارچی

درمان سینوزیت قارچی

برخلاف سینوزیت باکتریایی، سینوزیت قارچی به آنتی‌بیوتیک پاسخ نمی‌دهد، همینطور داروهای ضد احتقان نیز بر آن اثر ندارد. بنابراین درمان آن دشوار است. در این موارد جراحی آندوسکوپیک بهترین راه درمان است. اما احتمال برگشت سینوزیت بعد از جراحی وجود دارد.
چون عامل اصلی این نوع سینوزیت، قارچ است، بهتر است برای جلوگیری از ابتلا به آن محل زندگی خود قارچ‌زدایی کنید. محیط مرطوب، اصلی‌ترین عامل رشد قارچ‌ها است. بنابراین محیط‌های مرطوب منزل مانند دستشویی، حمام، آشپزخانه محل رشد قارچ‌ها هستند، همینطور رختخواب، بالش،‌مبل‎ها و هر چیزی ممکن است محل رشد قارچ باشد.درمان سینوزیت قارچی

کیست سینوس چیست؟

کیست سینوس نسبتا شایع است. آنها در عنوان بسیاری از 10 درصد از افراد سالم است. بسیاری از سینوس کیست های خوش خیم هستند. در موارد نادر, کیست ممکن است آلوده شوند. در حالی که دیگران ممکن است احساس درد صورت یا اشکال در تنفس برای برخی از افراد مبتلا به کیست، آنها نه هر گونه علائم در همه ممکن است احساس کنند.کیست سینوس چیست؟

نتیجه عدم درمان سینوزیت چیست؟

به تاخیر انداختن درمان سینوزیت می تواند باعث افزایش درد و نارحتی شود. در موارد بسیار نادر سینوزیت درمان نشده می تواند باعث آبسه مغزی و یا مننژیت و عفونت استخوانی شود.نتیجه عدم درمان سینوزیت چیست؟

منبع

Bartarinha

Rastineh

Hidoctor

Asriran

fa.parsiteb

irananatomy

http://hourshet.com/sinusitis/

مجله آنلاین...
ما را در سایت مجله آنلاین دنبال می کنید

برچسب : انواع بیماری های عفونی, نویسنده : hourshet hourshet بازدید : 162 تاريخ : دوشنبه 20 شهريور 1396 ساعت: 19:31